CARI DI BLOG INI

24 Mac 2011

Keburukan Minuman Coca-Cola. Katakan Tidak Kepada Minuman Berkarbonat.

Ada yang panggil Coke dan ada juga yang panggil Coca-Cola. Korang mesti pernah minum kan? Tipu lah kalau sekali pun korang tak pernah. Aku pun pernah minum tapi aku lebih sukakan Mountain Dew & Kickapoo. Caiya siket rasanya. Murah pun murah.


Okay, mungkin ada yang dah pernah terbaca dan ada yang belum. Coke atau Coca-Cola ini sebenarnya sangat bahaya. Selain untuk diminum, Coke juga boleh:

Mencuci jamban korang
- Tuangkan satu tin Coke kedalam mangkuk tandas
- Biarkan selama 1jam
- Pam jamban korang
- Hasilnya , mangkuk tandas korang akan bersih . Tanpa perlu disental ;)
-So lepas ni korang tak perlu lah beli pncuci tandas mahal2 lagi. Cukup RM1.80, dah bersih berkilat mangkuk jamban tu.

Melonggarkan nat yang berkarat
- Rendam kain dalam Coke
- Gunakan kain tadi untuk melonggarkan nut tersebut

Mampu menghilangkan kesan gris




pH Coke ialah 3.4. Ianya adalah sebuah kadar asid yang tinggi yang berupaya menghakis gigi & tulang. 

Jadi konklusinya kurangkanlah atau hentikanlah tabiat minum Coke dan air yang seangkatan dengannya seperti Pepsi, Mirinda dan lain-lain.

P/s: Founder Coca-Cola sendiri pernah mengaku dia tak minum pun air Coke ni.
Tweet Artikel Ini Jika Anda Suka!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Takkan Baca Je? Komenlah kerana setiap komen yang ditinggalkan akan dijawab on the spot. Jika anda ingin menggunakan gambar di blog ini, boleh minta keizinan daripada penulis terlebih dahulu :)