CARI DI BLOG INI

05 September 2011

Blackberry Bold 9900 (Review)


BlackBerry Bold 9900 merupakan smartphone pertama yang menggunakan sistem operasi Blackberry 7 OSmempunyai rekabentuk yang unggul. Muka depannya terdapat satu panel bahan kaca yang berkilat, ketebalannya hanya 10.5mm. Ia telah mewarisi keistimewaan klasik BlackBerry dengan terdapat sebuah keyboard QWERTY dibawah skrin sentuh kapasitif 2.8 inci 640X480 piksel yang membekalkan 287ppi.

BlackBerry Bold 9900 menggunakan sistem operasi yang terbaru BlackBerry 7 OS, dilengkapi prosesor 1.2GHz, RAM 768MB, ROM 8GB, malah juga menyokong penyambungan kelajuan tinggi HSPA+. BlackBerry Bold 9900membekalkan browser web dan pencarian audio. Teknologi BlackBerry Balance pula membolehkan pengguna mengendalikan data peribadi secara berasingan dengan data kerja.
BlackBerry Bold 9900 dapat menyokong Javascript JIT dan kandungan HTML 5. Ia juga ditambahkan fungsi BlackBerry Balance supaya pengguna dapat mengendalikan maklumat peribadi dan maklumat kerja dengan lebih berkesan . BlackBerry Bold 9900 juga ditambahkan fungsi komunikasi jarak dekat NFC yang sangat memudahkan. Dengan menyentuh BlackBerry Bold dengan peralatan NFC lain, ia dapat membaca maklumat pada alat tersebut. Kompas (Magnetometer) padanya dapat membantu penentuan lokasi. Ia juga terbina dengan kamera 5.0MP dan lampu flash LED yang menyokong perakaman video HD 720p.

Tweet Artikel Ini Jika Anda Suka!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Takkan Baca Je? Komenlah kerana setiap komen yang ditinggalkan akan dijawab on the spot. Jika anda ingin menggunakan gambar di blog ini, boleh minta keizinan daripada penulis terlebih dahulu :)