CARI DI BLOG INI

31 Disember 2011

Tahun 2012 Menjelma Dalam Beberapa Minit Je. Ni Dia Azam Aku.



Ketika aku menulis entry ni, kita semua, beberapa negara (ada negara awal siket) akan menyambut tahun baru 2012. Yup dua ribu sebelas dalam beberapa minit je lagi. Ramai member aku dari Fb update status sambut new year kat KLCC la, ade kat Dataran Merdeka, ramai gak kat I-city Shah Alam. Ada yang pergi ceramah Anti Zina yang diterajui Ustaz Azhar Idrus kat Dataran Kemerdekaan Shah Alam.


Aku mmg nak pegi sana, tapi duit aku skarang tak dapat membantu aku isi minyak kereta, bayar tol segala bagai. Lagipun konfem jammed gila plus road block sana sini. Dengar kata jalan utama kat KL ditutup. Ada orang simpan azam diorang 5 tahun lepas, 4 tahun lepas. Azam tu mungkin tak sempat, tak berkesempatan, tak dapat dilakukan. Macam orang lain gak, aku pon ade azam gak. Ni 10 azam aku untuk 2012. Aku paling suka nombor 3 dan 10.


11 AZAM AKU TAHUN NI :
(1) Menjaga solat 5 waktu sehari semalam.( ada mase aku tertinggal di 2011 )
(2) Nak meng-advance kan diri  dalam menguruskan masa seharian.
(3) Nak kecap Anugerah Dekan for sem 1 , 2 dan 3.( sem 4 ngan 5 tahun 2013 la.. )
(4) Tak nak lawan cakap mak or orang lagi tua. ( pak cik,mak cik,lecturer )
(5) Nak jaga hubungan baik ngan member2 se-UiTM dan senior.
(6) Nak buang sifat ego dan membangga-banggakan diri. ( bongkak, angkuh , berlagak )
(7) Tak nak mencarut,mengumpat orang dan mengenakan orang.
(8) Sentiasa happy setiap hari.
(9) Nak mempertingkatkan mutu speaking english.
(10) Nak kumpul seberapa banyak duit.

Itu lah list azam aku for 2012. To 2012, you are welcome! Jangan kecewakan aku wahai 2012. (ape aku melalut ni, hahah)

P/s : Best nya siapa yang gi Dataran Kemerdekaan kat Shah Alam tu. Jeles kot. Satu pengalaman yang bernilai kalau dapat pergi.
Tweet Artikel Ini Jika Anda Suka!

2 ulasan:

Takkan Baca Je? Komenlah kerana setiap komen yang ditinggalkan akan dijawab on the spot. Jika anda ingin menggunakan gambar di blog ini, boleh minta keizinan daripada penulis terlebih dahulu :)