CARI DI BLOG INI

21 Mei 2012

Penganjur BERSIH 4.0 Tersalah Eja. (Tak kena-mengena politik)

Salam semua readers.

Sebagaimana umum tahu, 24 dan 25 Mei ni, Majlis Bertindak Peniaga Malaysia akan menganjurkan Bersih 4.0 dengan membuka gerai di hadapan kediaman Pengerusi Bersih, Datuk S Ambiga. Tindakan itu sebagai protes atas kerugian mereka ketika perhimpunan Bersih 3.0 diadakan.


Entry ni bukan medium untuk aku menulis tentang politik, aku tak memihak mana2 parti politik. Ini fakta yg boleh dikongsi tak kira parti politik. Dalam gambar ni, penganjur telah tersalah eja perkataan yang mudah disebut, perkataan yg menjadi carian terbanyak google untuk bulan Mei.

Macammana salah sebut tak tahulah kenapa, mungkin tangan menggigil masa tengah cat tu kot.


Ni merupakan orang yang bertanggungjawab untuk menganjurkan Bersih 4.0 ni. Beliau, Pengerusi Majlis Tindakan Peniaga-Peniaga Malaysia telah mengalami kerugian besar semasa perhimpunan Bersih 3.0 diadakan pada 28 April 2012 lalu. Beliau mempunyai lebih 30 syarikat di Malaysia antaranya ialah Restoran Sekinchan Ikan Bakar dan mengawal tender Kedai Ikan 1Malaysia.

P/s : Harap2 Dato' Jamal Md Yunos dapat cover balik kerugian tu. Mudah-mudahan.

Tweet Artikel Ini Jika Anda Suka!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Takkan Baca Je? Komenlah kerana setiap komen yang ditinggalkan akan dijawab on the spot. Jika anda ingin menggunakan gambar di blog ini, boleh minta keizinan daripada penulis terlebih dahulu :)