CARI DI BLOG INI

25 September 2012

Sebab Lelaki Jatuh Cinta Dengan Wanita (must read)

Salam semua.
Jom kita tengok apa yang membuatkan lelaki boleh jatuh cinta dengan seseorang.

Kredit gambar: Honeykoyuki.blogspot.com
1.Personaliti Seseorang Wanita                                                                                                              
-Ada lelaki yg mendekati wanita kerana personalitinya boleh menyakinkan mereka & mereka terpikat bila tengok wanita pada pandang pertama. Tapi ini bukan sebab dorang cantik @ lawa tau ? Maybe mereka suka dgn perwatakan wanita & cara mereka membawa diri .Semua itu menyebabkan lelaki berasa lebih yakin untuk mendekati seseorang wanita itu. 

2.Wanita Seksi
- Memang ada jenis cowok ni yg suka memerhatikan wanita yg seksi apalagi jika perempuan tu guna pakaian yg menjolok biji mata kan?? Lazimnya lelaki yg menilai wanita dgn cara ni adalah jenis mata keranjang.

3.Penampilan,Gaya Berjalan & Cara Pergaulan
-Faktor ini juga kadang-kadang membuat seseorang lelaki boleh tertawan ngan wanita. Ada kalanya salah satu drpd faktor utama yg buat lelaki terlalu ingin mendekati seseorang wanita

Kredit gambar: mirafilzah.blogspot.com
4.Kesopanan
-Ada juga lelaki yg sangat mementingkan kesopanan dlm diri seseorang wanita tu. Lelaki yg sukakan wanita sebegini selalunya lelaki yg tidak suka berfoya-foya. Mereka lebih suka mendampingi wanita yg tidak akan memalukan mereka. Ala-ala peserta Imam Muda agaknya.

5.Tarikan Fizikal
-Memang tidak semua lelaki mementingkan wajah . Tetapi jangan tak tau ,ada juga lelaki yg begitu mudah tertarik dgn wanita yg cantik,ayu & anggun.

Bagi aku sendiri, aku nakkan ciri-ciri nombor 1, 3 ngan 4. Paras rupa ngan bentuk badan sumting like dad (bapak? haa) tak penting sangat. Yang penting cara dia layan kita ohh. Aku penah kapel ngan dua wanita sebelum ni dan diorang sebenarnya taklah lawa kalau nak kata, tapi ciri-ciri tu semestinya ada.

Sumber : http://akutracy.blogspot.com

P/s : Sapa pon jodoh yang ditetapkan, kena terima walaupun mungkin orang bertuah tu musuh kita. Barangkali dunia ni sungguh unik kan?
Tweet Artikel Ini Jika Anda Suka!

4 ulasan:

  1. Balasan
    1. Sy selalu gak baca blog awak. Follow tau. Sorry, kredit tu agak kecik. Hee

      Padam
  2. Jatuh cinta dengan Allah terlebih dahulu, Allah akan berikan cinta yang lebih indah insyaallah singgah sini :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju, Allah tu yang creates cinta dan semua.

      Padam

Takkan Baca Je? Komenlah kerana setiap komen yang ditinggalkan akan dijawab on the spot. Jika anda ingin menggunakan gambar di blog ini, boleh minta keizinan daripada penulis terlebih dahulu :)