CARI DI BLOG INI

25 Januari 2012

Alamanda Putrajaya, Habiskan Baucer Buku RM200, Terjumpa Aktres Raja Farah

Salam semua.
Semalam 24 Januari 2012 aku ngan Shima, Dian pegi la Alamanda kat Putrajaya. Niat sebenar nak pegi MPH Bookstore je, sebab nak memanfaatkan baucer buku yang diberi kerajaan sebanyak RM200. Untuk makluman, 1.3 juta pelajar IPT di seluruh negara telah pun menerima baucer tersebut. Amboi, macam pembaca berita.


Aku sampai MPH dalam pukul 12 suku cam tu. 1st target aku sebenarnye nak keluarkan Oxford Dictionary yang tebal tu. Tapi nasib tak menyebelahi larh kot (ceh ayat), tinggal kamus yang ntah ape2 macam translate ke tamil la, canada. Huh. So, aku pon beli la bende ni. Haha.


Kesemuanya berharga RM 201.80. Aku tambah la sengget lapan posen. Lepas bayar tu dapatlah baucer RM10 from MPH. Aku sememangnya suka baca komik yang bergenre lawak. Sebabnya, aku nak ceria sepanjang hari aku. Sape yang suka sedih2 dalam hidup kan. Ramai yang mempertikai apa yang aku beli ni. Tapi aku tak kesah pon. Haha.

Lepas tu, kitorang went to kajang lak. Plannya nak makan yogurt ice cream kat francais milik aktres Raja Farah kat Metropoint. Snogurt namanya. Konsep dia macam Tutti Frutti Yogurt. Tapi harga dia murah sket la 100gram bersamaan dengan RM4.90 berbanding Tutti RM5.30. Rase yogurt dia memang superb kot. Tambah pulak topping dia.



Aku nye kena RM11.40, tapi sebab ade kad matriks dapat diskaun 15%. Jadi RM9.60 tapi berbaloi la gak dengan ape yang aku amek tu. Dian lak kene RM10.40 lepas diskaun.

Lepas balik tu, baru lah kitorang perasan yang kat kaunter tu Raja Farah rupanya. Tak perasan sebab dia bertudung. Masih ayu  macam dulu ohh. Gambar tak sempat amek. Tapi dia memang sporting turunkan sign dia kat cup. Main amek je cup baru, padahal kena bayar. Haha.


P/s : Kalau ade yang belanje, semestinya lagi best dan hari-hari kami singgah. 
Tweet Artikel Ini Jika Anda Suka!

2 ulasan:

Takkan Baca Je? Komenlah kerana setiap komen yang ditinggalkan akan dijawab on the spot. Jika anda ingin menggunakan gambar di blog ini, boleh minta keizinan daripada penulis terlebih dahulu :)